г. Николаев, ул. Декабристов, 23
+38 (068) 648-30-57
instrumce@bigmir.net

Болі в лімфовузлах під пахвами

Болі в лімфовузлах під пахвами

Лімфатичні вузли в нормі мають діаметр близько 1-2 см. Вони розташовані лімфоцити, які розпізнають чужорідні мікроорганізми і сигналізують про це різним системам нашого тіла. Однак з великою кількістю інфекції вузлам не завжди вдається впоратися. Тоді лімфоцити починають активно розмножуватися, клітин стає дедалі більше. Якщо хвороба прогресує надто швидко, неминучі біль у лімфовузлах під пахвами, у паху чи області щелепи. У цьому випадку потрібна медична допомога, інакше організм може не впоратися з недугою самотужки. Якщо болить під пахвою зліва і віддає в руку, лікування і профілактика описана тут https://rhythmsdance.com.ua/bil-pid-paxvoyu-u-zhinok-prichini-likuvannya-i-profilaktika-bolit-pid-paxvoyu-zliva-i-viddaye-v-ruku/.

Симптоми запалення лімфовузлів під пахвами

Ознаки нездужання виявляються далеко ще не відразу. Залежно від активності запального процесу хворий відчуває певний дискомфорт. Крім того, важливо враховувати, що лімфовузли можуть здавлювати сусідні тканини та нерви, а також судини різних розмірів. Зазвичай лікарі досить швидко визначають хворобу ще первинному огляді. Допомагають їм у цьому такі симптоми запалення лімфовузлів під пахвами:

Чутливість пальців та долонь зменшується. Лімфовузли у разі значного збільшення об’єму здавлюють ще нервові стовбури. Це може призвести до поколювання, а також відчуття мурашок.

Біль від плеча до бічної частини грудної клітини. Причому особливо сильний дискомфорт відчувається з боку, де знаходиться лімфаденіт. Пацієнти часто неусвідомлено прибирають руки трохи убік, щоб зменшити тиск на запалену ділянку.

Збільшення лімфовузлів у кілька разів. Пальпування допомагає легко визначити симптом без додаткових досліджень.

Зміна структури шкіри в пахвовій ділянці. Як тільки у хворого утворюється гній у вогнищі запалення, шкірні покриви стають червоними.

Набряклість рук. Лімфатичні вузли можуть стискати великі вени плеча. Поступово кровопостачання погіршується, тож у хворого починаються проблеми з руками.

Основні причини болю в лімфовузлах пахвами

Як правило, до початку запального процесу наводять:

  • Грибкові ураження шкіри. Наприклад, у людини може початися споротригосп. Також становлять небезпеку мікроспорія та трихофітія.
  • Гнійно-запальні захворювання на руках та плечах. Зазвичай лікарі знаходять я пацієнтів фурункули, імпетиго, пику.
  • Остеомієліт кісток руки.
  • Мастит. Виникає зазвичай у жінок, які годують своїх малюків грудьми.
  • Гнійні утворення у ранках і ранках на руках і грудях.
  • Панарицій. Це запальний процес, який негативно позначається на тканинах, кістках та суглобах рук.

Болі в лімфовузлах під пахвами

Діагностика запалення лімфатичних вузлів пахвами

За точною діагностикою причини слід звернутися до лікаря-хірурга. У разі потреби він може призначити проведення додаткових досліджень. Усі їх можна зробити лише протягом кількох годин або одного робочого дня. Для визначення того, що спровокував розвиток недуги, зазвичай призначаються:

Основні методи діагностики болю у лімфоузлах під мишками

ОАК допомагає швидко встановити наявність запального процесу. Якщо пацієнт підозрює генералізовані інфекції, в лабораторії можуть визначити безпосередньо збудник. Вартість цього обстеження у Москві становить близько 500 рублів, тому зробити його може кожен. Інші процедури обійдуться дорожче, приблизно 2-6 тис. рублів у столиці. Як правило, всі разом їх проводити не потрібно, достатньо 1-2 досліджень.

Діагностувати захворювання самотужки досить складно. Мало хто зі звичайних людей без спеціальної освіти може визначити розмір збільшених тканин. На нашому сайті є сервіс самодіагностики, яка підкаже основні причини болів у лімфовузлах пахвами.

Який лікар лікує?

Якщо у вас запалилися лімфовузли пахвами, вам слід звернутися до лікаря наступної спеціальності:

  • Хірург

Після огляду лікар призначить необхідну у вашому випадку діагностику. Деякі захворювання складно діагностувати так би мовити “на око”. Тому потрібно довіритись лікарю при призначенні досліджень. Після всіх аналізів лікар зможе скласти правильний курс лікування. Запам’ятайте: точна діагностика та правильний діагноз – вже 50% успіху в лікуванні!

Лікування запалення під пахвами

Спочатку хворий повинен звернутися до терапевта чи сімейного лікаря. Він виконає первинний огляд та направить до вузького фахівця. Якщо вже з’явилися ознаки гнійного запалення, пацієнта негайно відводять до хірурга. Він, швидше за все, вживе радикальних заходів лікування запалення. Терапія болю в лімфовузлах пахвами в інших випадках виконується за допомогою:

  • медикаментів;
  • комплексу фізіотерапевтичних процедур;
  • народних методів (не найвища ефективність).

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *