г. Николаев, ул. Декабристов, 23
+38 (068) 648-30-57
instrumce@bigmir.net

Про що свідчить біль п’ят під час ходьби?

Біль у п’ятах при ходьбі може бути дуже неприємним, тим більше, що протягом дня ми виконуємо багато дій, які перевантажують ноги. Незручне взуття, робота стоячи, надмірна вага чи ожиріння – одні з найчастіших причин болю у п’ятах. Однак ця недуга також може вказувати на серйозні дегенеративні зміни, тому її не можна недооцінювати. Одним із серйозних захворювань, що проявляються болями в п’яті при ходьбі, є шпора п’яти, яка може заважати нормальному руху. Отже, підемо до сайту pyrogiv.kiev.ua, який визначить, від чого може виникнути біль у п’яті та як з нею боротися.

Про що свідчить біль п'ят під час ходьби?

Погані звички

Біль у п’ятах – досить поширена недуга, адже саме на них лягає вага всього тіла. В результаті вони постійно зазнають травм та навантажень. Біль, печіння чи поколювання у п’ятах можуть з’являтися періодично, найчастіше після тривалої ходьби чи стояння. Інтенсивний спосіб життя, у тому числі такі види спорту, які перевантажують ноги, як біг підтюпцем та важка атлетика, особливо сприяє розвитку захворювань. Біль у п’ятах часто виникає у людей, які працюють стоячи. Ще одна причина болю – носіння незручного або надто маленького взуття, а також носіння високих підборів. Взуття слід відрегулювати так, щоб воно правильно підтримувало склепіння наших стоп. Також важливо, щоб ноги були амортизовані та правильно поставлені. Згинання стопи чинить тиск на зв’язки п’яти і розтягує їх. На підборах також негативно позначаються зайва вага та ожиріння,

Плоскостопість

Плоскостопість П’яти також можуть хворіти через дефекти постави, наприклад, плоскостопість. Це деформація склепіння стопи, їх опускання (так що стопа прилипає до землі) та погіршення гнучкості та стійкості до навантажень. Нерівномірний розподіл ваги погіршить ходьбу. Біль також відчувається при ходьбі на нижній стороні стопи. Причинами плоскостопості можуть бути вроджені дефекти, контрактура м’язів або надмірна напруга, наприклад, через надмірну вагу.

П’яткова шпора

П’яткова шпора – дуже важке захворювання, що супроводжується болями у п’яті. Це наслідок підошовної фасції, яка при ходьбі постійно напружується та розслаблюється. Коли він зазнає ще більшого стресу, наприклад, травмою або перенапругою, виникає запалення. Це призводить до відкладення відкладень кальцію та утворення наростів на кістці п’яти, тобто. шпори. Через нього розвивається апоневрит, який позбавляє можливості рухатися вільно. Спочатку біль супроводжує ходьбу, але згодом може з’явитися навіть у положенні лежачи та сидячи. Люди з надмірною вагою, з дефектами нижніх кінцівок (плоскостопи, вальгусна стопа) і ті, хто працює стоячи, схильні до ризику утворення шпори п’яти. Також цьому захворюванню сприяють заняття спортом, що викликає навантаження на ноги (волейбол, теніс, біг).

Про що свідчить біль п'ят під час ходьби?

Як впоратися з болем у п’яті?

Коли болять п’яти, варто якнайшвидше позбутися недуги, щоб вона не заважала нашому повсякденному функціонуванню. Корисно замочити ноги в розчині сірого мила, охолодити п’яти і зробити масаж, який покращує кровообіг у нижній кінцівці. Також варто надіти зручне взуття, яке підходить за формою стопи і з не надто жорсткою підошвою. Якщо у вас надмірна вага чи ожиріння, рекомендується скинути вагу для розвантаження п’ят.

Якщо біль у п’яті не проходить, зверніться до ортопеда, який визначить причину недуги та призначить відповідне лікування та реабілітаційні вправи. При недугах в області п’яти можна носити ортопедичні устілки, щоб зменшити нерівномірний розподіл ваги тіла. Лікування також включає фізіотерапію у вигляді ультразвуку, кріотерапії або лазерної терапії. Іноді видалення висипань необхідно хірургічне втручання.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *